Sundere

Sådan lever du sundere og billigere

Please follow and like us:

Når man snakker om sundhed i Danmark, så er der tre ting, der virkelig bliver nævnt ofte: kost, motion og stress. Det er med god grund, at det er netop de tre ting, der bliver nævnt, da de gang på gang er blevet påvist at have den største effekt på vores helbred. Ved at spise sundere, motionere nok, men ikke for meget, og så selvfølgelig undgå større mængder stress, så kan du ikke bare leve længere, men også øge den tid, du hverken er syg eller på andre måder har et dårligt helbred. Det gælder både de ting, der plager folk i den første halvdel af deres liv, men bestemt også de problemer, der først har det med at opstå, når man bliver ældre. Du lever altså et bedre liv i længere tid, hvis du kan finde en måde at prioritere de rigtige ting.

Kost er den første ting på listen, som du bør fokusere på. Mange synes, at det er vanvittigt dyrt at købe sund mad – og så har de selvfølgelig ikke tid til det. Det er dog, ligesom med så mange andre ting, noget der er dyrt i opstartsfasen, men når man først har investeret et par uger i at sætte sig ind i det, så kan man rent faktisk spare både tid og penge ved at gå over til en sundere diæt. Tid er nem at spare ved at lave en masse mad på én gang, som så kan smides i køleskabet eller fryseren, hvorefter det enten kan spises direkte eller varmes op på nogle få minutter. Man kan spare penge på mad ved at købe stort ind. Der er dog endnu større besparelser at hente, hvis man selv gror meget af sin mad i haven, hvor et areal på 25 m² per person er rigeligt til at gro al den mad, man har brug for. Det tager dog længere tid, men det er tid, der er godt givet ud – ikke kun fordi du sparer penge, men også fordi det hjælper på andre punkt såsom stress.

Motion og hobbyer er to ting, der i høj grad hjælper os med at undgå og sænke stress. Ved at passe en have får du motion ved at dyrke en hobby, der desuden sparer dig penge og hjælper dig med at spise sundere. Hvis du vil spare penge med en anden afstressende hobby, så køb en strikkepind eller to og lav dine egne sokker og andre ting, du alligevel har brug for – eller sælg det, du strikker og tjen penge i stedet for at spare dem. Der er selvfølgelig rigtig mange andre muligheder med alt fra meditation og yoga til tai chi og andre former for kampsport, der slet ikke er så voldelige, som mange går og tror.

Please follow and like us:
Posted in Diverse.