Fiskeri

Fiskeri er for alle andre end dig

Please follow and like us:

Lystfiskeri er for gamle mænd og alle andre end dig selv! For du har ikke tid og er ifølge dig selv ikke typen. Eller hvad?

De næste linjer vil fortælle, hvorfor du bør give lystfiskeri en chance, og er du heldig, har du måske fundet din nye fritidsinteresse. Det bedste ved lystfiskeri er, at det kan dyrkes på utrolig mange faconer og måder. Det kan være i højt eller lavt tempo, og det kan være alene eller i socialt samvær med venner og familie.

Er du til adrenalin og spænding kan fiskeri være svaret, da det at fiske kan sammenlignes med at gå på jagt, som kan blive en yderst intens oplevelse. Er du mere til ro og hygge, kan du tage din bedste kammerat under armen og bevæge jer afsted sammen, hvor i med garanti vil få mange hyggelige timer sammen – husk kaffen. Foretrækker du alenetid kan lystfiskeri også være løsningen, da det kan føles som terapi for krop og sjæl. I naturen er der nemlig rig mulighed for at komme bort fra arbejde, byliv og dagligdag. Her kan du slå tankerne fra eller tænke tankerne igennem. Kort sagt kan lystfiskeri skræddersyes, så det passer til netop dine behov.

Hvor og hvordan skal du starte?

Du er heldig, for lige meget om du er bosiddende i nord, syd, øst eller vest er der ikke langt til det nærmeste fiskespot, hvad end det er hav, sø eller å. Danmark er som skabt til fiskeri. Faktisk fylder fiskeri en stor del af danmarkshistorien. Men nu skal det ikke handle om danmarkshistorie, men om dig og din kommende hobby.

Før du kan drage afsted, skal du have dit fisketegn klar. For at være på lovens side skal du anskaffe dit et fisketegn, som giver dig lov til at fiske. Fisketegnet koster ikke alverden og kan fås i form af dags-, uge- eller årskort. Når du har dit fisketegn i lommen, kan du begynde at tænke på dit fiskegrej. Er du ikke klar på at tage fisketegn, kan du også starte med en tur til en put and take sø, hvor du ved betaling kan fiske uden fisketegn.

Fiskebranchen er enorm, og det betyder, at sortiment og udvalg er bredt og dybt. Du kan få fiskegrej i alle prisklasser, og det er ikke umuligt at anskaffe sig et komplet sæt til under en tusse. De mest basale ting er selvfølgelig en fiskestang, fiskehjul, line og krog. Gå på nettet og snus dig frem eller besøg en lokal fiskebutik. Udover det grundlæggende fiskegrej er der lidt forskelligt, som er godt at medbringe. Et fiskenet gør det nemt at få fisken i land. En god kniv kan bruges til at skære linen over men bruges også til at give fisken en hurtig og harmløs død. En prop til linen så du nemmere kan vurdere, om der er bid på krogen. Nu tænker du måske – bider fisken automatisk på krogen? Nej der skal selvfølgelig en godbid på krogen. Orm har alle dage været et stort hit hos fiskene og ellers findes der et hav af fiskemadding.

Nu mangler du blot modet til at prøve noget nyt og springe ud i det. Er du heldig har du din nye fritidsinteresse og måske en ny livsstil? Det kan kun du finde ud af – held og lykke med det.

Please follow and like us:
Posted in Diverse.